Naar "Mijn trainingen"

Trainers

Anita Roelands
“Niks menselijks is mij vreemd”

Anita Roelands

Ik hoor mezelf vaak zeggen: “Niks menselijks is mij vreemd”. De diepere gedachten en gevoelens die mensen hebben vind ik niet snel vreemd, juist wel herkenbaar. Al heel vroeg in mijn leven wilde ik begrijpen waarom mensen deden wat ze deden en vertelden mensen mij hun geheimen. Mijn puzzel was: “hoe vind ik aansluiting?” en “wat is er voor nodig om te veranderen?”. Toen ik tijdens mijn studie Sociale Psychologie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam dan ook andere studenten mocht trainen, feedback geven en begeleiden voelde ik me als een vis in het water: dit is psychologie, hier gaat het om! Na een aantal functies als trainer/coach voor werkzoekenden, projectmanager bij een opleidingsinstituut en assessment psycholoog heb ik in 1999 voor het zelfstandig ondernemerschap (mijn stille droom) gekozen. Ik coach en train professionals om stress de baas te worden en vanuit inspiratie te werken zodat ze regie en plezier in hun werk houden. Ik hou van het delen van ervaringen, kennis en inzichten. Vandaar mijn keuze voor dit vak. Gecombineerd met een drang naar schrijven kon het verwezenlijken van nog een stille droom niet uitblijven; in 2006 bracht ik het communicatieboek “Overleggen met effect” (samen met Rob de Ruiter) op de markt en in 2012 het burn-out werkboek “Nooit meer burn-out! – in drie stappen leren genieten van werk en leven”. Training en coaching serveer ik nuchter, op een bedje van humor. Je krijg je bij mij een spiegel voorgehouden, je leert jezelf kennen in waar je warm voor loopt en hoe je het beste voor jezelf kunt zorgen. Dit geeft inzicht en een nieuwe gebruiksaanwijzing van jezelf maar ook regie en zelfvertrouwen.

Bram Hart
“Follow the path of the unsafe, independent thinker!”

Bram Hart

Met een studie Humanistiek kan je vele kanten op. Voor mij betekent een achtergrond in deze studie dat ik sterk geloof in het centraal stellen van de mens. Niet alleen betekent dit goede service, maar ook meedenken en nét dat stapje extra willen zetten. Ik bezit een haast onwankelbaar geloof in het vermogen van de mens tot ontwikkeling, en het belang van de eigen verantwoordelijkheid.
Mijn functie van trainingscoördinator bestaat uit twee onderdelen. Aan de ene kant houd ik jullie via de website graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van opleiding en ontwikkeling. Aan de andere kant kan je bij mij terecht met al je vragen over de trainingen: van locaties tot inhoud. Ben je er niet helemaal zeker van of een training bij je past? Neem dan gerust contact met mij op, dan zoeken we samen naar een training die voor jou geschikt is.

Esther Molenwijk
“Je kan meer dan je denkt!”

Esther Molenwijk

Hoe heerlijk is het om er achter te komen waar je passie ligt en waar je goed in bent. Om je zelf uit te dagen om daarmee aan de slag te gaan en er achter te komen dat je veel meer kan dan je denkt!

Na mijn studie communicatiemanagement en arbeids- en organisatiesociologie werkte ik een tijd in communicatie- en projectmanagement. Prima werkzaamheden maar inhoudelijk miste ik iets. Tot ik in aanraking kwam met duurzaam ondernemen, een perfecte mogelijkheid om mijn kracht in te zetten voor mijn passie. Sinds 2008 adviseer en begeleid ik bedrijven met het concreet handen en voeten geven aan duurzaamheid. Steeds meer kom ik er achter dat duurzaamheid voortkomt uit de mensen die het bedrijf maken. Pas als zij in hun kracht zitten, als zij weten waar ze goed in zijn en waar ze voor staan, kan een bedrijf bloeien. Dan komen de goede ideeën, de echte drive, de betrokkenheid.

Zo ben ik mij op trainingen en workshop gaan richten, en daag ik mijzelf weer uit om mensen te prikkelen om hun passie en kracht te vinden. Wat wil je nu echt? En hoe kun je dat realiseren? dat laatste moet natuurlijk ondersteund worden door kennis, praktische vaardigheden en tips & trics. Iets dat mooi verweven zit in de trainingen die ik bij Molijn Training mag geven.

Ik ben er van overtuigd dat als mensen weten waar ze voor staan, waar ze voor willen gaan en de vaardigheden ontwikkelen om daar succesvol in te zijn, we samen een hoger Bruto Nationaal Geluk realiseren!

Inge Fuchs
“Alles draait om passie en energie ”

Inge Fuchs

Passie en energie: twee woorden die voor mij centraal staan in het leven. Passie en energie zijn gevoelens die ik bij mijzelf waarneem als ik voor de groep sta en de interactie ervaar, als ik mijn deelnemers mag begeleiden en deel uitmaak van hun veranderproces. Passie en energie ervaar ik als ik een actieve bijdrage kan leveren bij het beste halen uit de mensen en een veilige sfeer kan creëren waarbinnen ze dit durven te doen. Passie en energie is wat ik bij de deelnemers zie als ze in beweging komen, als ze voelen welke effect het heeft als ze durven te veranderen, als ze ervaren dat het werkt. Ik help mensen die in zichzelf willen  investeren, die het beste uit zichzelf willen halen. Ik help hen aan de juiste inzichten en vaardigheden, zodat zij gemakkelijker om kunnen gaan met de veranderingen in cultuur, samenwerking en afspraken.

Iris Kroon
“Waar mensen botsen, kunnen zij elkaar versterken”

Iris Kroon

Hoe kunnen teamleden beter samenwerken? En hun verschillen in persoonlijkheid niet als probleem ervaren, maar juist als kracht? Daar ligt voor mij de grootste uitdaging in mijn trainingen. Goed samenwerken begint vanuit het met respect en compassie kijken naar elkaars persoonlijksheidsverschillen.

Met behulp van de Myers Briggs Type Indicator (kortweg: MBTI) bied ik de groepsleden inzicht in hun -  en elkaars - persoonlijkheid. Heel vaak hoor ik deelnemers tegen elkaar zeggen “oh, werkt dat zó bij jou!” Door inzicht in de persoonlijkheidsverschillen worden communicatieproblemen opgelost, is samenwerken prettiger en komen mensen nader tot elkaar. Ik vind het fantastisch om te ervaren dat er begrip ontstaat voor ieders ‘anders zijn’.  
Na het behalen van mijn bachelor Human Resource Management startte ik 15 jaar geleden mijn carrière als HR professional. Daarin ontdekte ik hoe verbinding te leggen tussen management en medewerkers. Waar mensen botsten, zag ik juist kansen hoe ze elkaar konden versterken. De kracht zit ‘m immers in de verschillen.

In mijn huidige werk als trainer werk ik regelmatig met ondernemingsraden. Een terrein waar de tegenstellingen tussen de spelers vaak groot zijn – en voor mij dus de ideale situatie om te verbinden op de krachten en overeenkomsten. MBTI is hierbij een prachtig instrument als vertrekpunt.

Naast MBTI maak ik ook gebruik van technieken die het Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP) aanreikt. Ook raak ik zeer geïnspireerd door de inzichten van Deep Democracy: hoe de wijsheid van de minderheid mee te nemen in een beslissing van de meerderheid. Tot slot begeleid ik ook met veel plezier individuele professionals - van jonge starters tot ervaren consultants. Dan gaat het bijvoorbeeld om het trainen van coachingsvaardigheden, gespreksvaardigheden en andere trainingen op het gebied van persoonlijke en professionele ontwikkeling.
Ik kijk ernaar uit je te ontmoeten!  

Karlijn Hendrix
“Denk vanuit de ander”

Karlijn Hendrix

Een duidelijke brief. Een glimlach. Zomaar een compliment geven aan een vreemde. De wereld wordt er mooier van. Ik leer je denken vanuit de ander, zonder jezelf weg te cijferen. Op die manier communiceer je sneller én op een prettigere manier. Dus… wat zou jij als lezer van mij willen weten? Wie ik ben als persoon? Wat mijn werkervaring is? Hoe mijn trainingen eruit zien? Karlijn – liefhebbende echtgenote, trotse moeder, genietend van rust en natuur, betrokken, vrolijk, perfectionistisch, fan van fietstrektochten door de Alpen, klantgericht, gek op etentjes met vriendinnen en veel vers fruit. 

Ik heb Bedrijfscommunicatie gestudeerd aan de Radboud Universiteit in Nijmegen en Universidad Carlos III in Madrid. Daarna heb ik banen vervuld als communicatieadviseur, reisbegeleider in Zuid-Amerika, trouwambtenaar, coördinator van de avondopleiding Bedrijfskunde MSc. Sinds 2007 geef ik schrijftrainingen en ben ik freelance trainer voor verschillende trainingsbureaus. Tijdens mijn trainingen confronteer ik je eerst met jouw leerwensen. Zo zet ik je op scherp en absorbeer je praktische handvatten als een spons. Datgene wat je tijdens de training leert is zo praktisch dat je er meteen mee aan de slag kunt in de praktijk.

Manu Busschots
“Wat geeft jou energie?”

Manu Busschots

Ik ben een onafhankelijke, scherpe denker en waarnemer. Ik werk intuïtief, vind het leuk om nieuwe invalshoeken te zoeken. Als coach en opleider helpt mij dit om mensen bewust te maken van hun blinde vlekken en al vragend nieuwe mogelijkheden te laten ontstaan. Het liefst kies ik voor een no-nonsense, resultaatgerichte aanpak. Waar gaat het nou echt om? En tegelijkertijd: ontroering vind ik één van de mooiste dingen die er zijn. Coachen gaat voor mij over de verbinding van wat je doet en bewust denkt met wat je onbewust voelt en de context waar je in zit. En over de verbinding van het concrete, praktische met het zingevende antwoord.

Als deelnemers aan coachtrainingen me vragen waarom ik coach ben, dan is mijn kortste antwoord: omdat ik dan in die rol het meest mezelf ben. In eerdere rollen als managementtrainee, projectleider en consultant voelde ik altijd veel aan bij mensen en was ik razend nieuwsgierig waarom ze de dingen deden die ze deden. Nu mag ik die neiging gewoon uitleven!

Ik studeerde sociologie, omdat ik al jong gefascineerd was door wat mensen drijft. Toen mijn eigen volwassenwording verder kwam, ontdekte ik dat ik nog een diepere drijfveer heb voor het coachvak: het bevorderen van contact van mensen met zichzelf en elkaar. Voor mij is coachen een manier van zijn, met hoofd en hart.

Michel Maarleveld
“If you don’t go you won’t know!”

Michel Maarleveld

Ontdekken, grenzen leren kennen en bovenal geluk en passie vinden in wat je doet en waar je naartoe gaat: dat is waar ik je in onze trainingen graag bij help. Wanneer je namelijk iets doet vanuit je eigen ideeën en inzichten ontstaan passie, positiviteit en plezier als vanzelf. Belangrijke drijfveer en motto: “If you don’t go you won’t know!”. Jezelf bekijken door een andere bril levert waardevolle inzichten op waar je je leven lang iets aan hebt. Dat kan spannend zijn, maar met alleen denken verander je je gedrag niet. Doe anders, ga op zoek naar mogelijkheden en durf. Samen gaan we in de training op zoek naar wat dat voor jóu is. Altijd vanuit vertrouwen, veiligheid en integriteit. En fun!
Mijn inspiratie haal ik uit een verscheidenheid aan opleidingen, ervaringen en functies: ‘practice what you preach’. Mijn achtergrond ligt in de marine, IT en organisatie-sociologie. Ik heb onder meer rollen als HR-professional en leidinggevende vervuld in de zakelijke en financiële dienstverlening. En in mijn vrije tijd ben ik hobby-piloot.

Rosanne Koetze
“De grootste verandering zit vaak in de kleinste stapjes”

Rosanne Koetze

Persoonlijke (en professionele) ontwikkeling begint bij kennis van jezelf en kennis van je omgeving/omstandigheden. Vaak is het verfrissend als iemand vanuit een ander perspectief, samen met je kijkt naar de mogelijkheden en knelpunten. Daar draag ik als trainer/coach graag aan bij. Of het nu gaat om persoonlijke effectiviteit, omgaan met verandering of het versterken van andere competenties.

Een coachingstraject of een training is voor mij geslaagd als een daadwerkelijke bijdrage is geleverd aan het effectief functioneren van de deelnemer(s). Ik ben eerlijk, optimistisch en kritisch in mijn werkwijze. Ik geloof in samenspel en autonomie en dat doe ik al 13 jaar met succes.

Al tijdens mijn studie Arbeids- en Organisatiepsychologie ben ik het vak van trainer/coach ingestapt. Naast het begeleiden van andere mensen naar betere prestaties, een groter zelfinzicht en meer zelfvertrouwen, blijf je als trainer/coach zelf ook altijd leren. Die wisselwerking maakt dit dankbare vak voor mij het mooiste vak van de wereld!

Valérie Joosten
“De beste manier om je toekomst te voorspellen is haar zelf te creëren”

Valérie Joosten

Iedere keer weer raak ik geïnspireerd en gefascineerd hoe deelnemers zo kunnen groeien tijdens een traject en vol zelfvertrouwen en overtuiging hun eigen pad kiezen. Na afronding van mijn studie in Amsterdam, heb ik vanaf 1996 in verschillende commerciële functies gewerkt bij ABN AMRO Bank, Interpolis, SNS Reaal en bij kleinere MKB-bedrijven.
In mijn werk zag ik collega's met prachtige eigenschappen en kwaliteiten die ze niet goed kwijt konden in hun functie. Vaak werden hun kwaliteiten onvoldoende gewaardeerd in werk dat zij deden. Deze ervaring is een belangrijke drijfveer voor mijn huidige werk: sinds 2010 geef ik training en coach ik mensen bij het ontdekken en ontwikkelen van hun talenten. Ik gun iedereen een werkplek waarbij talenten optimaal tot bloei kunnen komen. Ik geloof dat het je ook het meest vitaal houdt. Waarden die hierbij van belang voor mij zijn, zijn kwaliteit, integriteit, aandacht, professionaliteit, betrokkenheid en bevlogenheid. 
In mijn trainingen vind ik het belangrijk om persoonlijke aandacht te kunnen geven en maatwerk te leveren, zodat een ieder in zijn proces een stap verder kan komen.