Naar "Mijn trainingen"

Over ons

Oprichter Denise Molijn

Mijn loopbaan begon in het theater, waar ik altijd met veel plezier keek naar de reacties van het publiek in de zaal. Theater geeft mensen inzichten en andere denkbeelden, het ontroert, confronteert of laat iemand simpelweg heel hard lachen. Theater doet iets met mensen en zo groeide mijn besef naar waar ik werkelijk in geïnteresseerd was: mensen. En met name de vraag: wat is ervoor nodig om mensen de beste versie van zichzelf te kunnen laten worden? Met dit idee werd het tijd om mijn loopbaan een andere richting te geven.

Vanaf 2004 werkte ik bij Loo van Eck trainingen, waar ik alle kneepjes van het trainersvak leerde. In 2008 begon ik mijn eigen bedrijf met als voornaamste doel een positieve bijdrage te kunnen leveren aan de individuele ontwikkeling van werknemers en daarmee de ontwikkeling van organisaties. Daarnaast startte ik met het trainen van de gedetacheerde  medewerkers van ons detacheringsbureau (www.molijnprofessionals.nl). Het voornaamste doel was hun duurzame  inzetbaarheid te vergroten. Vanuit het idee dat het tegenwoordig belangrijk is om als organisatie innovatief te zijn en dat duurzaam inzetbare medewerkers hiervoor onmisbaar zijn, zijn we hierover met onze medewerkers het gesprek aangegaan en hebben we gezamenlijk de ontwikkelbehoeften gedefinieerd. Een interessant onderzoek omdat het opleidingsniveau van de medewerkers varieerde van VMBO tot en met WO en ze werkzaam waren van postkamer medewerker tot manager. Door zo te werk te gaan heb ik trainingen voor de ontwikkeling van generieke competenties kunnen ontwikkelen die naadloos aansloten op de vraag van onze medewerkers en hiermee ontstond in 2010 de “Molijn Academy”.

Ons trainingsprogramma bleek al snel succesvol. En vanuit de groeiende behoefte aan duurzaam inzetbare medewerkers, groeide ook de vraag of we medewerkers van andere bedrijven wilden trainen in het kader van duurzame inzetbaarheid, werk aan werk trajecten en / of (preventieve) mobiliteitsprogramma’s. Zo ontstond Molijn Training: het eerste trainingsbureau in Nederland met een vanuit de praktijk tot stand gekomen trainingsaanbod specifiek gericht op het creëren van duurzame inzetbaarheid voor medewerkers. 

Trainen vanuit de kern

Een training start altijd met bewustwording, gevolgd door praktische oefeningen en tips om meer plezier en succes in je werk te krijgen. Na de training krijgen de deelnemers nog verschillende oefeningen om hun ervaring in praktijk te brengen. Door deze opzet krijgen zij geen ‘trucjes’ aangeleerd. Het heeft ten slotte pas zin om dingen anders te gaan doen als je weet waarom je dat doet en hoe je dat toepast in de praktijk. Ik heb ervaren hoe medewerkers hierdoor meer plezier en betrokkenheid in hun werk hebben. En zijn dat ook niet de belangrijkste ingrediënten om een organisatie te laten groeien?

Inspirerende trainers

Bij Molijn training werken verschillende trainers die allen een stevige trainingservaring hebben en kwalitatief goed onderlegd zijn. Maar het belangrijkste dat hen bindt is dat ze er allen naar streven dat een deelnemer op een andere manier de deur uitgaat dan hij binnenkwam. Dat ze mensen kunnen prikkelen om te blijven leren zodat ze gedurende hun hele loopbaan plezier in hun werk houden.

Erkenning

Molijn training is lid van de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO). Deze brancheorganisatie heeft een belangrijke rol bij het op de agenda zetten van particulier opleiden in Nederland. 

Daarnaast is Molijn Training ingeschreven bij het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Hiervoor heeft zij met succes een audit doorlopen. Door deze inschrijving bij het CRKBO is Molijn Training vrijgesteld van BTW.

Vacatures

Molijn training is flink aan het groeien. Om onze groei succesvol te kunnen laten verlopen zoeken wij:
Senior trainer/adviseur
Ervaren Trainers

 

 

Molijn Trainingen Denise Molijn |
Oprichter Molijn Training


`Een bedrijf is zo goed als haar werknemers zijn`.
Werken wordt leuker als je beschikt over de juiste vaardigheden en competenties. Mensen voelen zich nu eenmaal beter als ze ergens goed in zijn. Voor mij is een trainingsdag geslaagd als cursisten met die ervaring naar huis gaan. Gemotiveerde werknemers leveren kwaliteit, werken effectiever en leveren daardoor meer op.